Myös Ristiina mukana hiljaisessa mielenosoituksessa – pelastusala kunnioittaa Mikko Saastamoisen muistoa


Viiden minuutin hiljainen mielenosoitus turvallisemman liikenteen puolesta järjestetään keskiviikkona kello 18. 

 

Mikko Saastamoinen piti tieliikennepelastuksen kurssia Mikkelin paloasemalla huhtikuussa 2022. Kuva: Etelä-Savon pelastuslaitos

 

Pelastusalalla järjestetään viiden minuutin hiljainen mielenosoitus turvallisemman liikenteen puolesta keskiviikkona 16.10. kello 18. Tilaisuudella kunnioitetaan rattijuopon yliajamana menehtyneen Mikko Saastamoisen muistoa.

Etelä-Savosta mielenilmaukseen osallistuvat kaikki paloasemat. Ristiinassa mielenosoitus näkyy Valtatie 13:n ja Brahentien risteysalueella. Ajoneuvot pysähtyvät hälytysvarauksella viideksi minuutiksi hiljaiseen mielenilmaisuun valtateiden silloille, liikenneväylien varrelle tai muille näkyville paikoille eri puolilla Suomea ja maailmaa.

 

Koko pelastusala koki suuren menetyksen 1.10., kun arvostettu kollega Mikko Saastamoinen menehtyi pyörälenkillä rattijuopon yliajamana Kangasniemellä. Hän oli kansainvälisestikin tunnettu liikenneturvallisuuden ja tieliikennepelastamisen kehittäjä, joka oli palkittu myös Vuoden palomiehenä.

 

Saastamoisen menehtymisen aiheuttanutta kuljettajaa epäillään tällä hetkellä neljästä rikoksesta, muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

– Mikko oli erittäin arvostettu ja pidetty kouluttaja ja työkaveri. Hän piti meille useita tieliikennepelastuksen koulutuksia ja edisti merkittävästi uusien pelastustekniikoiden hallintaa ja työturvallisuutta, pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahti kertoo tiedotteessa.

Mielenilmaisun tavoitteena on kiinnittää yhteiskunnallista huomiota liikenneturvallisuuden parantamiseen ja etenkin päihtyneiden kuskien aiheuttamiin riskeihin. Alkoholismi on sairaus, mutta rattijuopumus on valinta.

– Älä koskaan lähde päihteiden vaikutuksen alaisena liikenteeseen ja estä myös muita tekemästä niin, Halmeslahti pyytää.